Obrt: "Granica sa Grčkom otvorena samo za državljane EU"

Iz Bugarske u Grčku mogu da uđu samo državljani EU, a granica između dve zemlje otvorena je tačno u 11 sati, saopštila je danas bugarska Granična policija.

Izvor: B92

Ponedeljak, 15.06.2020.

15:35

Obrt:
Ilustracija: Depositphotos, dk_photos, 97389408

Otvaranje granice usledilo je sat nakon što je zvanično objavljeno da će biti otvorena, a državljani EU koji žele da uđu u Bugarsku moraju prethodno da popune upitnik u kome navode puno ime i prezime i mesto gde putuju, prenosi BTA.

Dodaje se i da će putnici nasumice biti testirani na virus kovid 19, a ukoliko se ispostavi da je putnik zaražen, biće upućen u 14-dnevni karantin.

Kako se navodi, od ranog jutra na bugarsko-grčkoj granici formirala se dugačka kolona automobila, i oko podneva je bila dugačka nekoliko kilometara, a da su putnici državljani Bugarske, Rumunije, Nemačke i drugih evropskih zemalja.

Podsetimo, Grčka je 29. maja saopštila da od 15. juna otvara svoje granice za 29 zemalja članice EU i države koje nisu članice Unije.

Među tim zemljama našla se i Srbija, pa je najavljeno da građani Srbije neće morati da imaju urađen test na kovid 19 ako putuju u tu zemlju.

Makedonska vlada je odlučila da će stranci koji su u tranzitu kroz Severnu Makedoniju, do potpune liberalizacije režima ulaska u tu zemlju i izlaska iz te zemlje, moći da koriste prelaze Tabanovce, Deve Bair, Bogorodica, Kjafasa, Blace i aerodrom Skoplje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

112 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: