Osvanuo novi snimak: "Prestani da se opireš, prestani da se opireš"; Onda su se čula tri hica

Amerika se ne smiruje. Na društvenim mrežama osvanuo novi video-snimak na kom se vidi kako je upucan Rajšard Bruks, Afroamerikanac iz Atlante.

Izvor: B92

Ponedeljak, 15.06.2020.

12:49

Osvanuo novi snimak:
Foto: Tanjug/Atlanta Police Department via AP

Na snimku objavljenom na Jutjubu vidi se da je policija na mesto intervencije stigla nakon što je neko pozvao 911, a tamo je zatekla Bruksa u automobilu u najverovatnije alkoholisanom stanju. Policajac koji je otvorio vrata automobila pokušava na početku video-snimmka da razbudi Bruksa pitajući ga da li je dobro.

Snimak je nastao policijskom kamerom, a na njemu se vidi još kako policajac govori Bruksu da pomeri svoje vozila na parking mesto. On izlazi iz svog vozila, počinje razgovor. Urađen mu je alkotest i odgovarao je na pitanja koliko alkohola je popio.

Na početku je sve izgledalo mirno, ali do preokreta dolazi kada policajac pokušava Bruksu da stavi lisice. On počinje da se otima, biva oboren na pod i od tada se on, kao ni policajci ne vidi.

Čuju se povici policajaca koji mu govore da prestane da se opire.

Na kraju se čuju tri hica.

Podsetimo, obdukcija je utvrdila da je smrt Rajšarda Bruksa, Afroamerikanca u koga je pucao policajac u Atlanti, ubistvo izazvano povredama nanetim vatrenim oružjem u leđa.

U saopštenju kancelarije patologa okruga Fulton, obdukcija je pokazala da je Bruks (27) preminuo usled gubitka krvi i povreda unutrašnih organa koje su izazvala dva metka. Kao način smrti navedeno je ubistvo, prenosi Rojters.

Njegova smrt izazvala je velike proteste na ulicama Atlante, a restoran brze hrane ispred kojeg se ubistvo desilo zapaljen je.

Incident se dogodio usred velikih tenzija u američkom društvu posle smrti Afroamerikanca Džordža Flojda u Mineapolisu tokom policijskog privođenja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

69 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: