Crnogorska policija neće dozvoliti litije; vlast o rušenju konaka: "Srušiti svaki nelegalni objekat"

Direktor Uprave policije Veselin Veljović je saopštio da policija neće dozvoliti javna okupljanja kojima se krše mere Nacionalnog koordinacionog tela.

Izvor: B92, RTCG
Podeli
Ilustracija: Deposit photos/xload
Ilustracija: Deposit photos/xload

I procesuiraće svako odgovorno lice u slučajevima nepoštovanja zakona i ugrožavanja zdravlja građana Crne Gore.

Kako se ističe u saopštenju, policija neće obezbeđivati javna okupljanja koja nisu prijavljena u zakonom utvrđenoj proceduri.

"Pozivam građane da poštujemo dosadašnje ostvarene rezultete postignute uz velika odricanja društvene zajednice, što nam stvara dodatnu obavezu da odgovornim ponašanjem sačuvamo zdravlje svakog pojedinca. Verujem da je organizator javnih okupljanja svestan činjenice da je u ovom trenutku očuvanje zdravlja građana prioritet i da bi ova okupljanja podsticala tenzije i doprinela stvaranju uznemirenja javnosti. Podsećam javnost da se u samo jednom klasteru sa litije koronavirusom inficiralo oko 70 osoba, što nam govori da su javna okupljanja i dalje realna pretnja i rizik po zdravlje građana", poručio je Veljović.

"Sruštiti svaki nelegalni objekat u Crnoj Gori"

Predsednik parlamenta CG Ivan Brajović saopštio je da bi država Crna Gora trebalo da sruši svaki nelegalni objekat, te da o tome uopšte ne bi trebalo da se razgovara.

"Mi smo uređena država i ne treba ovdje držati priče o tome da li se srušio neki nelegalni objekat, bila to crkva ili neki drugi. Ova država treba da sruši svaki nelegalni objekat", poručio je Brajović.

Podsećamo, jutro je počelo rušenje konaka pri manastiru Svetog Vasilija Ostroškog Čudotvorca na Briskoj gori kod Ulcinja.

Crnogorski mediji prenellissu da je srušen nelegalno sagrađen objekat koji je, kako kažu iz Ministarstva održivog razvoja i turizma, narušavao ambijentalnu celinu Crkve Svetog Vasilija Ostroškog iz XVIII veka i predstavljao devastaciju prostora.

strana 1 od 158 idi na stranu