Tramp potvrdio: Oko 640 americkih vojnika ostaje u sastavu KFOR-a

Oko 640 americkih vojnika, koji su trenutno u sastavu KFOR-a, ostaće na Kosovu, kao deo snaga koje broje ukupno oko 4.000 ljudi.

Izvor: B92

Utorak, 09.06.2020.

20:06

Tramp potvrdio: Oko 640 americkih vojnika ostaje u sastavu KFOR-a
EPA-EFE/ SHAWN THEW

To je potvrdio predsednik SAD Donald Tramp u pismu koje je poslao predsedavajućoj Predstavnickog doma iz reda demokrata Nensi Pelosi i drugom najvišem zvaničniku Senata, republikancu Čaku Grasliju.

Kako navodi Glas Amerike, radi se o pismu u kojem predsednik Tramp i njegova administracija, u skladu sa Rezolucijom o ratnim mocima (Zakon 93-148), nastoje da Kongres bude uvek obavešten o razmeštanju oružanih snaga SAD opremljenim za borbu širom sveta.

U delu pisma o Kosovu, Tramp navodi da "SAD nastavljaju da daju doprinos snagama KFOR-a, koje predvodi NATO u saradnji sa lokalnim vlastima, bilateralnim partnerima i međunarodnim institucijama, kako bi se odvratila obnovljena neprijateljstva na Kosovu", prenosi VOA.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: