Kineski lovci primorani da se udalje iz područja Tajvana

Nekoliko aviona lovaca kineskog ratnog vazduhoplovstva primorano je da se, posle upozorenja, udalji iz područja Tajvana, saopštilo je tajvansko ministarstvo.

Izvor: Tanjug

Utorak, 09.06.2020.

12:53

Kineski lovci primorani da se udalje iz područja Tajvana

Nakratko ušavši u identifikacionu zonu protivvazdušne odbrane Tajvana, kineski lovci SU-30 verbalno su upozoreni, a avioni tajvanskog ratnog vazduhoplovstva oterali su uljeze, stoji u saopštenju ministarstva odbrane, koje prenosi Rojters.

Dok se sa Tajvana mogu čuti pritužbe da je tokom poslednjih meseci Kina intenzivirala vojne vežbe u blizini tog ostrva, Peking tvrdi da one ne predstavljaju ništa neuobičajeno.

Vojne aktivnosti u tom području pojačale su i Sjedinjene Američke Države, koje su saveznik Tajvana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: