Haos u Meksiku: Demonstranti gađali kamenjem ambasadu SAD, hapšenja policajaca VIDEO/FOTO

Tokom protesta u Meksiko Sitiju zbog policijske brutalnosti, demonstranti su gađali kamenjem zgradu ambasade SAD u Meksiku.

Izvor: Tanjug

Subota, 06.06.2020.

08:19

Haos u Meksiku: Demonstranti gađali kamenjem ambasadu SAD, hapšenja policajaca VIDEO/FOTO
Foto: EPA-EFE / Jose Pazos

Istovremeno, vlasti su uhapsile trojicu policajaca kako bi umanjile ogorčenostm i bes građana zbog smrti mladića u policijskom pritvoru u Gvadalahari, izvestio je Rojters.

Demonstranti su zahtevali da vlasti preuzmu odgovornost za smrt Ðovanija Lopeza koji je prošlog meseca smrtno stradao u policijskom pritvoru u Gvadalahari, država Halisko na jugozapadu Meksika.

Okolnosti Lopezove smrti su nerazjašnjene, ali na snimku koji je distribuiran na drušrtvenim mrežama se vidi kako policija hapsi mladića koji je identifikovan kao Lopez.

Nezvanično, Lopez je uhapšen jer nije nosio zaštitnu masku, zbog čega su i u Gvadalahari demonstranti ponovo izašli na ulice, ali u nešto manjem broju nego u četvrtak, kada su nezadovoljni i besni tokom protesta zapalili jednog policajca i uništavali policijska vozila i objekte.

Javni tužilac u regionu Halisko Herardo Solis izjavio je da su trojica policajaca lišena slobode zbog Lopezove smrti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: