Kurti: Vlada koja služi Srbiji radi i u subotu

Predsednik Samoopredeljenja Aljbin Kurti je rekao da vlada u subotu održava sastanke radi ukidanja reciprociteta prema Srbiji.

Izvor: Kosovo online

Subota, 06.06.2020.

15:09

Kurti: Vlada koja služi Srbiji radi i u subotu
Foto: EPA-EFE / VALDRIN XHEMAJ

Izjava dolazi nakon odluke premijera Kosova Avdulaha Hotija da ukine reciprocitet sa Srbijom

"I nezakonita za Kosovo i u službi Srbije. Čak i u subotu rade i održavaju sednice samo da bi ukinuli reciprocitet prema Srbiji. Kosovo ima bezbroj socijalnih i ekonomskih problema, ali oni ne mogu biti prioritet u poređenju sa zahtevima Srbije. Ovo je nezakonita vlada Kosova", napisao je Kurti na svom Fejsbuku.

Kurti je dalje rekao da je današnjom odlukom premijer Hoti bacio krivicu na Kosovo za dosadašnji izostanak dijaloga sa Srbijom, kada je izjavio da je ukidanje reciprociteta uklonilo prepreke dijalogu.

"Hoti je izjavio da je uklonio prepreke za nastavak dijaloga sa Srbijom. Na taj način je okrivio Kosovo za dosadašnji izostanak dijaloga. Tako dobru uslugu Srbiji Beograd nije mogao ni da zamisli. Pored činjenice da će dijalog biti asimetričan, jer ukidanjem reciprocitet od strane Kosova, kosovska strana je okrivila seba za odlaganje nastavka dijaloga", poručio je Kurti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: