Uhapšen zbog širenja džihadističke propagande

Španska policija, uz pomoć Evropola, uhapsila je muškarca osumnjičenog za radikalizaciju i širenje džihadističke terorističke propagande putem interneta.

Izvor: B92

Petak, 05.06.2020.

21:00

Uhapšen zbog širenja džihadističke propagande
Ilustracija: Depositphotos/ Zabelin

Njegova stalna aktivnost na društvenim mrežama u kojima je veličao napade ekstremističke grupe Islamska država (IS) privukla je pažnju istražitelja, saopštio je Evropol.

Dok je bio pod nadzorom, pokazao je visok nivo radikalizacije u zatvorenom krugu i demonstrirao potpuno pridržavanje postulatima terorističkih grupa, potpuno opravdavajući njihove nasilne akcije.

Osumnjičeni, marokanskog porekla sa boravištem u Španiji, koristio je svoje kompjutersko znanje kako bi anonimno pristupao radikalnim džihadistickim sadržajima i direktno komunicirao sa stranim borcima u Siriji.

Tokom dana izvodjenja akcije, ekspert iz Evropskog centra za borbu protiv terorizma Evropola upućen je u Madrid kako bi pružio podršku na licu mesta. To je omogućilo razmenu informacija u stvarnom vremenu i unakrsne provere podataka prikupljenih u bazama podataka Evropola.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: