Beograd i Priština odlučuju o zajedničkom učešću Lajčaka i Grenela u dijalogu

Portparol visokog predstavnika EU Peter Stano izjavio je da će Beograd i Priština u dogovoru odlučiti o učešću Miroslava Lajčaka i Ričarda Grenela u dijalogu.

Izvor: Tanjug
Podeli

Stano je to rekao u odgovoru na pitanje prištinskog portala da li će izaslanik američkog predsednika Grenel biti pozvan za pregovarački sto sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Lajčakom u nastavku dijaloga Beograda i Prištine.

"Dijalog Beograda i Prištine vodi EU. Na stranama (Beogradu i Prištini) je da zajedički dogovore o direktnom učešću partnera u pregovorima, koji se vode pod okriljem EU”, precizirao je Stano.

Stano je potvrdio da će specijalni izaslanik Brisela doputvati u Beograd i Prištinu, da datum još nije određen te da se čeka uspostavljanje saobraćaja u skladu sa epidemiološkom situacijom.

"Miroslav Lajčak planira da otputuje u region kako bi se lično video sa svojim kolegama, čim budu ukinute zabrane putovanja”, rekao je Stano.

Dodao je da su “direktni susreti najbolji način na koji diplomatija funkcioniše i deo su svakodnevnog rada svakog diplomate i predstavnika EU".

strana 1 od 80 idi na stranu