Neidentifikovani: Koga je to Tramp poslao na demonstrante? VIDEO/FOTO

Stanovnici Vašingtona su sve više uplašeni zbog iznenadnog prisustva neoznačenih i naoružanih osoba koje se nalaze na ulicama američke prestonice.

Izvor: B92

Četvrtak, 04.06.2020.

16:40

Neidentifikovani: Koga je to Tramp poslao na demonstrante? VIDEO/FOTO
Getty Images/Mark Wilson

Oni ne žele da se predstave, kako novinarima tako i građanima.

Društvenim mrežama kruže brojni snimci ovih zagonetnih i teško naoružanih osoba koje ne žele da kažu kojoj vladinoj agenciji pripadaju.

Anonimnost ove grupe dovela je do toga da su ih mnogi okarakterisali kao naoružane plaćenike, pre nego pripadnicima vlade SAD.

Neke objave stanovnika Vašingtona na društvenim mrežama sugerišu da je taj grad pod okupacijom.

Jedan od okačenih video snimaka prikazuje grupu muškaraca koji, bez identifikacija, čuvaju prilaz Beloj kući.

"Odbili su da nam kažu ko ih je poslao", stoji u opisu snimka. Međutim, makar neki od njih su zaduženi za sprečavanje pobuna u zatvorima. Federalni biro za zatvore u SAD potvrdio je ovo i saopštio da oni ne nose legitimacije jer učestvuju u "široj akciji".

Demonstranti su uplašeni da bi neko od "neidentifikovanih" mogao povrediti nekog od njih, bez mogućnosti da se kasnije utvrdi ko je to učinio, prenosi Raša Tudej. Nisu se pojavili samo u Vašingtonu, s obzirom na to da su primećeni i na ulicama Filadelfije.

"Kako uopšte možemo znati da je on zaista policajac", pitaju se demonstranti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: