"Austrija je u pravu"

Odluka Austrije da ne ukine graničnu kontrolu za Italiju je dobra jer u Italiji još ima mnogo slučajeva koronavirusa, izjavio je italijanski virusolog Krisanti.

Izvor: B92

Četvrtak, 04.06.2020.

11:52

Ilustracija: EPA-EFE/LUCA ZENNARO

Istakao je da bi iz istog razloga trebalo sprovoditi nadzor i nad dolascima iz SAD i zemalja Južne Amerike.

Krisanti je rekao da je Austrija uložila napore u borbi protiv virusa i da "ne vidi razlog zašto bi rizikovala ulazak novih slučajeva bez uvodjenja kontrole", i dodao da bi Italija trebalo isto da učini za dolaske iz zemalja u kojima epidemija nije prošla.

"Još ne razumemo dobro ovaj virus, ne znamo zašto ima toliko asimptomatičnih slučajeva i još ne razumemo zašto se u odredjenom kritičnom momentu ljudi razbole na tako težak način i sa tako razarajućim posledicama", rekao je Andrea Krisanti, profesor Univerziteta u Padovi.

Austrija danas ukida granične kontrole ka svim susedima izuzev ka Italiji za koju ostaju ograničenja, ali analiza situacije će se ponovo analizirati za nedelju dana.

U Italiji, jednoj od najteže pogodjenih zemalja pandemijom, od početka krize sa kovidom 19 zaraženo je više od 233.000 ljudi, od čega je oko 39.000 aktivnih slučajeva, dok je više od 33.000 preminulo od posledica tog virusa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: