Demonstranti gađali policiju molotovljevim koktelima kod američke ambasade FOTO

Grčka policija upotrebila je suzavac kako bi rasterala demonstrante, koji su bacali molotovljeve koktele tokom protesta u blizini američke ambasade u Atini.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 04.06.2020.

09:53

Demonstranti gađali policiju molotovljevim koktelima kod američke ambasade FOTO
EPA-EFE/YANNIS KOLESIDIS

Protestovali su zbog smrti Afroamerikanca Džordža Flojda u SAD.

Pet osoba je uhapšeno, a 12 zadržano u pritvoru tokom sukoba, prenosi Katimerini.

Prema navodima policije, učesnici protesta napali su policajce kod ambasade gađajući ih molotovljevim koktelima, kamenicama i drugim objektima, a zapalili su i kante za đubre.

Marš, koji su organizovale levičarske grupe, počeo je na trgu Sintagma, a završio se kod američke ambasade u sredu uveče.

Prvobitno je oko 3.000 ljudi mirno šetalo do ambasade, navodi Grik riporter.

Učesnici protesta nosili su transparente s natpisom "Ne mogu da dišem" i uzvikivali slogane protiv policijskog nasilja i rasizma u SAD.

Flojd je preminuo tokom policijske akcije u SAD, što je izazvalo proteste šsirom te države, ali i u drugim zemljama u svetu.
EPA-EFE/YANNIS KOLESIDIS

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: