"Amerika se prema drugima ponaša kao policajci prema Flojdu"

Vrhovni lider Irana Ali Hamenei uporedio je pogibiju Afroamerikanca Džordža Flojda sa ponašanjem Vašingtona prema drugim zemljama.

Izvor: B92

Sreda, 03.06.2020.

11:55

EPA/ ABEDIN TAHERKENAREH

"To što policajac potpuno hladnokrvno, kolenom pritiska crnca tako da ovaj umre, bez obzira na molbe, dok drugi policajci gledaju i ništa ne preduzimaju - nije ništa novo, to je suština Amerike. Upravo su se tako ponašali prema čitavom svetu – Avganistanu, Iraku, Siriji, prema mnogim drugim zemljama", rakao je on.

Kako je rekao u govoru povodom godišnjice smrti vođe iranske revolucije ajatolaha Homeinija, ono što se sada dešava u različitim američkim gradovima i državama je manifestacija one realnosti koju su u Americi krili, prenosi Sputnjik.

"Ničeg novog u tome nema", dodao je Hamenei.

Širom Amerike već nedelju dana besne protesti posle ubistva Afroamerikanca Džordža Flojda. Najmanje 40 gradova uvelo je policijski čas, ali su u mnogima demonstranti izašli na ulice uprkos tome. U 23 države aktivirani su pripadnici Nacionalne garde. Predsednik Donald Tramp je prethodno objavio mobilizaciju vojske da zaustavi nasilje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: