Ko je na Hotijevoj listi?

Hoti je rekao da očekuje da će liste imena koje su predložili Alijansa za budućnost Kosova i Socijaldemokratska inicijativa NISMA biti predstavljene večeras.

Izvor: Tanjug
Podeli
Ilustracija: EPA/Kushtrim Ternava
Ilustracija: EPA/Kushtrim Ternava

Kandidat za novog premijera privremenih prištinskih institucija Avdulah Hoti predstavio je listu imena ministara u novoj vladi koju je predložio Demokratski savez Kosova (DSK), a o kojoj će danas raspravljati parlament.

Kako je sinoć javila "Koha ditore", Hoti je, posle sastanka rukovodstva DSK, saopštio listu imena vladinog kabineta iz redova te stranke.

Na listi je Driton Seljmanaj predložen za potpredsednika vlade, Agim Veljiu za ministra unutrašnjih poslova, Arban Abraši za ministra za infrastrukturu, Anton Ćuni za ministra odbrane, Vljora Dumoši za ministarku kulture, omladine i sporta, Armend Zemaj za ministra zdravlja, Hikmete Bajrami za ministra finansija i Besian Mustafa za ministra poljoprivrede.

Za danas u 11 časova zakazana je sednica parlamenta na kojoj će se glasati o novoj vladi.

Sednica je zakazana nakon što je ustavni sud potvrdio zakonitost dekreta kojim je predsednik Hašim Tači dao mandat Hotiju za formiranje vlade.

strana 1 od 80 idi na stranu