Uhapšena vlasnica doma za stare u Negotinu, preminulo više korisnika; danas pred tužiocem VIDEO

Vlasnica doma za stara lica “Radost” u Negotinu B. D. (60) je uhapšena, prenose mediji.

Izvor: B92

Sreda, 03.06.2020.

09:39

Uhapšena vlasnica doma za stare u Negotinu, preminulo više korisnika; danas pred tužiocem VIDEO
Ilustracija: Deposit photos/viperagp

U Višem javnom tužilaštvu u Negotinu po podne će biti saslušana vlasnica doma za stara lica "Radost" B. D. (60) zbog sumnje da je ranije uhapšenu direktorku tog doma B. P. podstrekavala da ne prijavi da su pojedini korisnici doma zaraženi koronavirusom.

Istraga je otkrila da je B. D. to radila kako bi prikrila ne samo virus u domu, već i određen broj neprijavljenih korisnika koji su u domu boravili "na crno", rekao je za Tanjug postupajući zamenik tužioca.

Ona je uhapšena po nalogu zamenika tužioca, a nakon saslušanja biće poznato da li će tužilaštvo tražiti da joj se odredi pritvor.

Zbog neprijavljivanja toga da su se kod pojedinih štićenika doma pojavili simptomi kovida 19, umrlo je više osoba.

Vlasnici Doma za stara lica "Radost" se na teret stavlja teško delo protiv zdravlja ljudi, za koje je predviđena kazna od dve do 12 godina.

Direktorka Doma B. P. uhapšena je 19. maja zbog sumnje da nije preduzela propisane i potrebne mere za sprečavanje širenja koronavirusa u svojoj ustanovi, a vlasnica se tereti da ju je na to delo podstrekivala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: