Bombaš samoubica se razneo u džamiji - dvoje poginulo FOTO

Bombaš samoubica razneo se u sobi za umivanje u džamiji Vazir Akbar Kan, saopštilo je danas avganistansko Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Izvor: Beta

Utorak, 02.06.2020.

18:06

Default images

Do eksplozije je došlo oko 19.25 po lokalnom vremenu u delu istoimenog naselja poznatog po brojnim ambasadama i stranim predstavništvima, prenosi portal Sputnjik internešnal.

U eksploziji bombe danas u džamiji na ulazu u strogo obezbeđenu "Zelenu zonu" u Kabulu poginule su dve osobe, a dvoje je ranjeno, rekao je jedan avganistanski zvaničnik.

Bomba je eksplodirala večeras za vreme molitve u džamiji Vazir Akbar Kan, u centralnom kvartu, "Zelenoj zoni" u Kabulu, iza čijih visokih betonskih zidova su ambasade i druge strane institucije.

Prethodno je Ministarstvo unutrašnjih poslova javilo da se radi o bombašu samoubici. Ministarstvo je kasnije navelo da je aktivina eksploziv postavljen u džamiji.

Portparol ministarstva Tarik Arijan rekao je da je na meti napada bila džamija Vazir Akbar Kan uveče kada su se vernici skupljali za večernju molitvu. Jedna od dve osobe poginule u napadu je mula Mohamad Ajaz Nilaz, koji je vodio molitve petkom u toj džamiji.

Za sada niko nije preuzeo odgovornost za napad, međutim grupa Islamska država aktivna je u Kabulu poslednjih nedelja i sprovodila je u prošlosti napade unutar džamija u Avganistanu.

Talibanski pobunjenici nikad nisu vršili napade u džamijama.

Ranije danas sedam civila je ubijeno, a šest povređeno u eksploziji na putu u okrugu Kan Abad koji je pod kontrolom talibana, a žrtve su bile stanovnici - žeteoci severoistočne Badakšan provincije, koji su se vraćali sa posla.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

21 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: