Izraelski vojnik: "Da se ukloni Bibi"; Uhapšen

Izraelska policija uhapsila muškarca (21) sa severa Izraela osumnjičenog da je na društvenim mrežama postavljao preteće poruke protiv Benjamina Netanjahua.

Izvor: Beta
Podeli
Ilustracija: Depositphotos/ Andrew Lozovyi
Ilustracija: Depositphotos/ Andrew Lozovyi

Osumnjičeni je vojnik koji je između ostalog postavio pretnju "postoji rešenje, a to je da se obori Bibi (Netanjahuov nadimak)".

"Dogodilo se to ranije sa premijerom koji je nepravedno oboren, ali sada imamo premijera koji obara svoje sopstvene građane. Očito će se to ponovo i opravdano dogoditi i takođe policija koja je njegov sluga trebalo bi da bude kamenovana na smrt. To je rešenje", dodaje se u poruci koju su preneli izraelski mediji, a u kojoj se očito aludira na ubistvo premijera Izraela Jicaka Rabina 1995. godine.

Rabina je ubio religiozni jevrejski nacionalista Jigal Amir koji se protivio njegovoj mirovnoj politici i zameni teritorija za mir sa Palestincima. Netanjahu je nedavno prijavio policiji pretnje smrću upućene njemu i njegovoj porodici.

"Pre nekoliko dana, podneo sam prijavu policiji o nizu pretnji da ubiju mene i moju porodicu. Danas sam, na nesreću, morao da podnesem još jednu prijavu protiv podlog čoveka koji je detaljno naveo kako namerava da ubije mene i moju porodicu", objavio je Netanjahu na Tviteru u ponedeljak.

Izraelski lider je postavio snimke pretnji u kojima se poziva da se Netanjahuu, njegovoj supruzi i sinovima odseče glava i da se njihova tela obese sa balkona u rezidenciji premijera u Ulici Balfur u Jerusalimu.

"Kada će medija i levica koji ne staju ni za trenutak pokušavajući da zbace desničarkog premijera konačno osuditi nepristojno huškanje protiv mene i moje porodice?", napisao je Netanjahu. U poslednjih nekoliko nedelja najmanje troje ljudi ispitivano je zbog pretnji Netanjahuu i njegovom sinu Jairu.

strana 1 od 533 idi na stranu