Nakon 9 nedelja ublažavaju se mere u Moskvi

Vlasti u Moskvi od danas su počele da ublažavaju pojedine mere uvedene radi sprečavanja širenja koronvirusa, devet nedelja nakon što su uvedene.

Izvor: B92

Ponedeljak, 01.06.2020.

15:28

Nakon 9 nedelja ublažavaju se mere u Moskvi
Foto: Getty/ CHRISTOPHER FURLONG

Iako je broj slučajeva nastavio da raste.

Od danas su parkovi i tržni centri otvoreni, a građanima je dozvoljeno da se šetaju i ograničeno vežbaju prvi put od uvođenja mera, prenosi BBC.

Kako se navodi, iako je ruski predsednik Vladimir Putin objavio prošle nedelje da je epidemija dostigla vrhunac, broj obolelih i dalje raste.

U Moskvi je zabeležen najveći broj obolelih u celoj Rusiji, ali i najveći broj smrtnih slučajeva, ipak odlukom gradonačelnika dozvoljeno je otvaranje prodavnica, knjižara, tržnih centara, parkova...

Kako je odlučeno, građanima je dozvoljeno da izlaze u šetnju tri puta nedeljno između 9.00 i 21.00 i uz korišćenje rota sistema kojim se meri koliko su boravili napolju.

Javna okupljanja i dalje su zabranjena do 14. juna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: