Danas otvorena granica i već zaplenjena droga i oko 40.000 evra

Od ponoći, kada je za putnički promet otvorena granica sa Bugarskom, do 7 časova, iz te zemlje je u Srbiju ušlo više od 300 automobila.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 01.06.2020.

13:29

Danas otvorena granica i već zaplenjena droga i oko 40.000 evra
Ilustracija: Depositphotos/ Chalabala

Toliko ih je približno bilo i na izlaznoj strani prelaza Gradina, saopštila je Uprava carina.

Međutim, već su zabeleženi i prekršaji, a prvi se desio samo nekoliko sati posle ponoći, kada je zaplenjena suma od oko 31.000 funti.

Prethodnog dana carinici su takođe otkrili neprijavljene devize i sprečili nekoliko pokušaja krijumčarenja različitih narkotika, navodi se u saopštenju.

Najsvežiji prekršaj se desio oko tri časa po ponoći kada je za redovnu kontrolu na izlazu pristigao mercedes engleskih registarskih oznaka.

Upitan da li ima nešto da prijavi 33-godišnji bugarski državljanin je rekao da ima samo lični prtljag i oko 7.000 funti.

Međutim njemu je u džepu sakoa koji je nosio na sebi, torbi za laptop i u ladici ispred suvozačevog sedišta pronađeno oko 40.000 neprijavljenih funti.

Putniku je vraćen dozvoljeni iznos, a o preostaloj sumi od oko 31.000 funti će u prekršajnom postupku odlučivati nadležni sud.

Prethodnog dana je takođe na izlazu iz zemlje 52-godišnji državljanin Turske pokušao da bez prijavljivanja prenese preko granice 18.000 evra, koje je carinik prilikom detaljne kontrole pronašao u torbi za laptop.

Na zadnjem sedištu u plastičnoj gajbi pronađena je i kutijica sa oko 40 grama marihuane.

Istog dana je na ulazu u zemlju prilikom kontrole putničkog kombija koji je bio na putu ka Engleskoj, kod čak trojice bugarskih državljana pronađena droga metadon.

Bočica sa oko 36 grama droge u tečnom stanju pronađena je najpre u kesi sa hranom 32-godišnjeg muškarca. Potom je gotovo identična količina istog narkotika pronađena i u džepovima jakni koje su na sebi imala još dvojica 30-godišnjih putnika.

Manja količina hašiša pronađena je tog istog dana prilikom izlazne kontrole i kod 38-godišnjeg Holanđanina turskog porekla, koji je zamotuljak sa presovanim narkotikom sakrio u džep sa zadnje strane vozačkog sedišta automobila „mercedes“ holandske registracije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: