Tramp evakuisan u specijalni bunker VIDEO

Agenti Tajne službe sproveli su predsednika SAD Donalda Trampa u bunker u vreme kada su Belu kuću opkolili demonstranti, javlja CNN.

Izvor: B92, Beta

Ponedeljak, 01.06.2020.

08:15

Tramp evakuisan u specijalni bunker VIDEO
Foto: Tanjug/AP Photo/Patrick Semansky

Tramp je u petak uveče u bunkeru proveo skoro sat vremena, rekao je neimenovani izvor koji je želeo da ostane anoniman.

Neimenovani član republikanske stranke blizak Beloj kući rekao je da je Tramp brzo sklonjen u podzemni bunker zbog demonstracija ispred Bele kuće, a to je potvrdio drugi zvaničnik.

Nagla odluka Tajne službe ukazala je na uznemireno raspoloženje u Beloj kući, u kojoj su mogli da se čuju uzvici mase u Lafajet parku odmah preko puta zgrade tokom celog vikenda dok su agenti Tajne službe i policija pokušavali da suzbiju mase.

Protesti zbog smrti Flojda izbili su širom Amerike a u glavnom gradu počeli su od petka, i od tada je obezbeđenje u Beloj kući pojačano Nacionalnom gardom i dodatnim osobljem Tajne službe i polcije.

Juče je Ministarstvo pravde takođe rasporedilo pripadnike službe Maršala SAD, i agenata iz Uprave za suzbijanje droge (DEA) da pojačaju trupe Nacionalne garde ispred Bele kuće, rekao je jedan zvaničnik Ministarstva pravde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: