"Administracija Donalda Trampa uticala da vladika Joanikije bude na slobodi"

Administracija Donalda Trampa odigrala je značajnu ulogu u puštanju na slobodu vladike Joanikija i sveštenika, kaže član Demokratskog fronta Milan Knežević.

Izvor: B92, Sputnjik
Podeli
EPA/BORIS PEJOVIC
EPA/BORIS PEJOVIC

On dodaje da to predstavlja pozitivan i kontinuirani trend u njihovoj politici na Balkanu, dok je za razliku od njih EU toliko iscrpljena i oslabljena svojim narastajućim protivrečnostima, da je u narednom periodu očekuju velika preispitivanja i neophodni restart.

"Plašim se da je EU izgubila trku na Balkanu sa SAD, Rusijom i Kinom, i da nakon okončanja pandemije virusa korona u geopolitičkoj areni više ništa neće biti isto", istakao je on u intervjuu za portal In4s.

Govoreći o vladiki Joanikiju, Knežević tvrdi da je vladika postao simbol otpora antipravoslavnom Zakonu o slobodi veroispovesti i ne isključuje mogućnost da će oni koji su jednom pokušali atentat na njega ovaj zločinački naum želeti da ponove.

"Ipak, žrtva koju podnosi vladika Joanikije samo je hod pastirskom stazom podvižništva, jer kako jednom kaza mitropolit Amfilohije, i Hrist je bio u zatvoru", zaključio je Knežević.

strana 1 od 158 idi na stranu