MUP upozorava: Ako dobijete ovakav mejl, odmah prijavite

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za suzbijanje visokotehnološkog kriminala, izdali su važno upozorenje za sve građane Srbije.

Izvor: B92

Ponedeljak, 01.06.2020.

17:58

MUP upozorava: Ako dobijete ovakav mejl, odmah prijavite

Pripadnici Odeljenja za suzbijanje visokotehnološkog kriminala upozoravaju građane Republike Srbije da je u toku aktivna fišing kampanja iz inostranstva usmerena prema javnim ustanovama i privatnim firmama iz Srbije.

Naime, na zvanične mejl-adrese javnih ustanova i firmi u Republici Srbiji stižu elektronske poruke sa navodne mejl-adrese Instituta za javno zdravlje Republike Srbije, katarina.vojvodic@batut.org.rs u kojoj se pošiljalac predstavlja kao ovlašćeno lice Instituta za javno zdravlje i navodi da će se besplatno deliti zaštitna oprema za kovid 19, kao i da je potrebno da se popuni obrazac dokumenta koji se nalazi u prilogu mejla.

Upozoravaju se građani i firme da ne otvaraju priloge ovakve elektronske pošte.

Ukoliko građani prime ovakvu poruku, potrebno je da prijave događaj na elektronsku adresu vtk@mup.gov.rs.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: