Stefanović: Napadač na Trifunovića poznat policiji, napao i Vučića VIDEO

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je da je muškarac koji je napao lidera Pokreta slobodnih građana Sergeja Trifunovića poznat policiji.

Izvor: B92
Podeli
FOTO TANJUG/ TARA RADOVANOVIC
FOTO TANJUG/ TARA RADOVANOVIC

"Isti čovek koji je psovao majku predsedniku Vučiću, potegao šrafciger na Simu Spasića, isti čovek je sad prišao i Sergeju Trifunoviću. Nije bilo fizičkog kontakta, ali je bilo dobacivanja", rekao je Stefanović.

On je za televiziju Prva rekao da ne sme da govori o saržaju izjava uhapšenih napadača, ali da je jasno iz izjava tokom napada šta su motivi obračuna.

"Očigledno da je jedan deo ljudi, koji su nezdovoljni što je Sergej Trifunović rešio da uzađe na izbore, nezadovoljan tom odlukom i svoju frustraciju pokazuju na taj način", zaključio je Stefanović.

Stefanović, koji je član Predsedništva Srpske napredne stranke, rekao je da SNS ne deli nikakve zajedničke vrednosti sa PSG, ali se protive nasilju.

"Mi sa Sergejem Trifunovićem ne delimo nikave zaedničke vrednosti, šta je on pisao i izgovarao o našim članovima... Ali to ne znači da Sergej Trifunović treba da dobije batine", rekao je on.

Prema njegovim rečima, atmosfera nasilja ne sme da postane politika sa kojom se svi slažu, te da je bitno da država reaguje

"Mi ćemo naravno do kraja izborog ciklusa pojačano pratiti skupove i pripadnici policije biće na svim lokacijama gde se održavaju tribine, prikupljaju potpisi, pogotovo tamo gde se pojavljuju lideri koji izazivaju pažnju", najavio je on.

Stefanović je zamolio sve koji organizuju bilo kakvu političku manifestaciju da je prijave, kako bi bili zaštićeni, a policija mogla da ih obezbeđuje.

"Molim sve građane da odustanemo od bilo kakvog boks meča sa saobraćajnim znacima, ogradama... Dajte da se bavimo političkim porukama, programima", rekao je Stefanović.

Nasilje je nedozvoljivo i ne smemo da se pomirimo sa njim, poručio je on.

strana 1 od 74 idi na stranu