Belgijski princ pozitivan na koronavirus

Belgijski princ Joakim pozitivan je na korona virus nakon što je prisustvovao jednoj zabavi u Španiji.

Izvor: B92

Nedelja, 31.05.2020.

08:36

Belgijski princ pozitivan na koronavirus
Ilustracija: Getty images/ Emanuele Cremaschi

Najmlađi sin princeze Astrid, dvadesetosmogodišnji princ, zarazio se, kako se pretpostavlja, na zabavi u Kordobi, ali razlozi zbog kojih je tamo išao nisu razjašnjeni.

Prve informacije o tome da je bolestan član belgijske kraljevske porodice objavio je španski sajt "El Cofidencial" pružajući kao dokaz zvanični dokument vlasti Andaluzije.

Belgijski mediji potvrdili su informaciju da je princJoakim bio u Španiji, da je zaražen ali da ima blage simptome bolesti, prenosi Bi-Bi-Si.

Potvrđeno je i da je princ putovao u Španiju, a da su razlozi bili “profesionalne prirode” zbog stažiranja. Međutim, javnosti je poznato da je on u dugogdišnjoj vezi s jednom Španjolkom.

Iako se španski i belgijski mediji ne slažu oko broja ljudi koji su bili na zabavi. Španci tvrde da je bilo 27 zvanica, čime bi princ prekršio propise karantina, a Belgijanci kažu da ih je bilo desetak i da princ nije prekršio propisane mere. U svakom slučaju, svi koji su bili na toj zabavi sada su u karantinu, navodi Bi-Bi-Si.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: