Parižani posle 11 nedelja u parkovima FOTO

Glavni grad Francuske je među poslednjima u zemlji ublažio mere zabrane kretanja, pa su Parižani ovog vikenda, pohrlili u parkove.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 31.05.2020.

08:01

Parižani posle 11 nedelja u parkovima FOTO
EPA-EFE/ YOAN VALAT

Parižani su izašli u prirodu nakon skoro jedanaest sedmica karantina.

Svesni toga koliko su gradjani nestrpljivi, a i zbog najave da će temperatura za vikend preći 28 stepeni, gradske vlasti su odlučile da otvore parkove pre, kako je to bilo planirano, 2. juna.

Gradonačelnica Pariza Ani Hidalgo, koju očekuje ponovni izbor idućeg meseca, pritisnula je vlasti da ponovo otvore parkove, nakon što je 11. maja proglašeno ublažavanje mera u celoj zemlji, navodi agencija Rojters.

S prvim zracima sunca, u subotu ujutro su se ispred kapije parka Bit-Šamon stvorili redovi izletnika s korpama za piknik, izvestili su francuski mediji.

“Napokon smo slobodni”, “Ovo je kao izlazak iz zatvora”, komentari su Parižana koji su napokon izašli u prirodu.

U Parizu, jednom od najgušće naseljenih gradova u Evropi, i dalje je na snazi mera fizičke distance i nošenje maski čak i u parkovima, a vlasti nastavljaju pomno da prate porast infekcija.

U Francuskoj je ukupno zaraženo 188.625 građana, a preminulo je skoro od 29.000 obolelih.

Broj obolelih od korona virusa u Francuskoj nastavlja da opada, saopštile su francuske vlasti. U bolnicama se trenutno nalazi 14.380 obolelih.
EPA-EFE/ MOHAMMED BADRA
EPA-EFE/ MOHAMMED BADRA

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: