Bez novoobolelih u srpskim sredinama na KiM

Na teritoriji KiM u većinski srpskim sredinama, nije registrovan nijedan novi slučaj korona virusa.

Izvor: Tanjug
Podeli

Saopštio je večeras direktor Kancelarije za KiM Vlade Srbije Marko Ðurić.

Ðurić je na Instagramu, u svom dnevnom izveštaju o korona virusu, podsetio da je od početka pandemije u većinski srpskim sredinama na KiM od COVID-19 obolelo 118 osoba, da je izlečeno 106, a da je 10 lica preminulo.

"U poslednja 24 časa nije bilo testiranih lica (do sada je testirano 1.593 lica) u opštinama Kosovska Mitrovica, Zvečan, Zubin Potok i Leposavić. Svakodnevno radimo na utvrđivanju kontakata svih zaraženih lica, kako bi eventualno novozaraženi bili blagovremeno testirani", rekao je.

Kancelarija za KiM je, kako je dodao, u Prištini, Kosovu Polju, Lipljanu, Klini, Istoku, Leposaviću i Kosovskoj Kamenici, u sredinama u kojima živi srpsko i drugo nealbansko stanovništvo, obezbedila i distribuirala lekove, osnovne životne namirnice i pakete pomoći sa hranom i higijenskim sredstvima socijalno ugroženima.

"U Kosovskoj Kamenici smo za 28 porodica koje imaju novorođenčad obezbedili pomoć u iznosu od po 10.000 dinara. Opštinski štabovi za vanredne situacije redovno vrše dezinfekciju javnih površina i ustanova i obaveštavaju građane o svim merama Vlade Srbije koje su uvedene u cilju suzbijanja virusa korona", poručio je Ðurić.

strana 1 od 78 idi na stranu