"Lutovac vrši pravno nasilje, DS je na respiratoru"

Predsednik stranke Zoran Lutovac u obračunu sa neistomišljenicima koristi nedozvoljene metode, kaže poslanica DS u Skupštini Srbije Nataša Vučković.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 31.05.2020.

19:46

Ovo je izjavila reagujući na raspuštanje Statutarne komisije DS.

“Suspendovanjem članova Statutarne komisije Zoran Lutovac izvršio je pravno nasilje”, istakla je Vučkovih.

Ona je za portal Nova.rs ukazala da organ stranke mogu da raspuste oni koji su ga postavili i da Statutarnu komisiju, koju je, kao i Lutovca, izabrala Skupština, ne može da raspušta Izvršni odbor.

Komentarišući podele u DS, Vučkovih je rekla da su sukobu politički, a ne lični.

“Postavlja se pitanje šta radi Demokratska stranka poslednje dve godine, gde je njena evropska platforma, s kime se druži, koga podržava. Ako je DS sada na respiratoru, šta će biti posle 21. juna”, upitala je Vučković.

Vučkovićeva je 29. maja, povodom odluke Lutovca o pokretanju disciplinskog postupka protiv pojedinih članova Statutarne komisije jer je nezadovoljan njenim odlukama, postavila pitanje kako da veruje predsedniku DS da je posvećen vladavini prava ili podeli vlasti u državi, kada to ne ume da poštuje ni u sopstvenoj stranci.

Demokratska stranka saopštila je u subotu da je Izvršni odbor stranke suspendovao na godinu dana šest članova Statutarne komisije stranke, jer su u proteklom periodu grubo kršili njen Statut, programska načela stranke, i tako svojim postupcima naneli štetu njenom ugledu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

22 h

Podeli: