Podmetnuta bomba u autobusu, poginuli novinar i vozač

Jedan novinar i vozač su ubijeni u Kabulu, a najmanje je još šest ljudi povređeno kada je eksplodirala bomba u autobusu koji je prevozio zaposlene na jednoj TV.

Izvor: B92

Subota, 30.05.2020.

21:37

Podmetnuta bomba u autobusu, poginuli novinar i vozač

Prema prvim izveštajima bomba je bila magnetima zakačena za autobus i eksplodirala tokom večernjeg špica, a do sada ni jedna militantna grupa nije preuzela odgovornost za ovaj incident.

"Možemo da potvrdimo da su novinar i vozač poginuli na licu mesta,“ rekao je direktor TV stanice Džavid Farad, prenosi agencija Rojters.

Za protekle dve godine, dvoje zaposlenih na ovoj televiziji je poginulo, a dvoje je ranjeno u sličnim napadima.

Talibani i drugi islamski pobunjenici vise puta su napadali novinare u Avganistanu, a najviše novinara, njih 15, poginulo je 2018. godine, prema izveštaju Reportera bez granica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: