Napeto u Italiji: Ministri i guverneri pod policijskom zaštitom

Napetosti nakon više od dva meseca blokade Italije prerasle su u napade i pretnje protiv nekoliko ministara i guvernera, koja sada imaju policijsku zaštitu.

Izvor: B92

Petak, 29.05.2020.

19:10

Napeto u Italiji: Ministri i guverneri pod policijskom zaštitom
Foto: depositphotos/ventanamedia

Senator Ðuzepe Moles iz desničarske stranke "Forca Italija" javno je kritikovao ministarku obrazovanja Luciju Acolinu upozoravajući je da je kredibilitet poput nevinosti i da ga je "lako izgubiti", prenosi BBC.

Ljutiti senatori u njenoj stranci sa pet zvezdica zahtevali su od Molesa da se izvini.

Zamenik ministra zdravlja Pjerpaolo Sileri i guverner Lombardije Atilio Fontana takođe imaju policijsku zaštitu.

Sileri je dobio pretnje povezane sa dodelom pomoći za epidemiju koronavirusa. Kao i Acolina, i on je u antiestablišmentskom pokretu Pet zvezda, koji je deo italijanske koalicione vlade.

Fontani, guverneru Lombardija - epicentra italijanske koronavirusne krize - takođe je dodeljena policijska zaštita nakon pretnje na društvenim medijima.

Grafiti u Milanu nazvali su ga "ubicom".

On se nalazi u antiimigracijskoj ligi Matea Salvinija, a njegova vlada u Lombardiji oštro je kritikovana zbog manjkavosti u rukovođenju krizom, poput nedostatka medicinske opreme.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: