Najviše umrlih medicinskih sestara od koronavirusa u Brazilu

Novi koronavirus je u Brazilu ubio više medicinskih sestara nego u bilo kojoj drugoj zemlji, ukazuju podaci Međunarodnog saveta medicinskih sestara.

Izvor: B92

Četvrtak, 28.05.2020.

23:57

Najviše umrlih medicinskih sestara od koronavirusa u Brazilu
Ilustracija: EPA-EFE/Antonio Lacerda

Ta organizcija nije navela cifre jer ažurira podatke iz sveta koje će sve objaviti početkom sledeće nedelje, rekao je Ričard Eliot, direktor za komunikacije Saveta za agenciju AP.

U Brazilu je dosad prijavljena smrt 157 medicinskih sestara, tehničara i medicinskih pomoćnika od bolesti kovid 19, objavio je brazilski Savet medicinskih sestara.

Taj savet je upozorio da broj umrlih raste i da to zavisi i od nabavke lične zaštitne opreme.

Brazil je dosad prijavio oko 411.000 slučajeva infekcije i 25.000 umrlih tokom pandemije, te je po tome zemlja s najtežim posledicama u Latinskoj Americi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: