Crna Gora proširila listu – otvorena i za ulazak sa tzv. Kosova

Vlada Crne Gore objavila je večeras na Tviteru proširenu listu zemalja za čije je građane otvorena granica zemlje. Među njima je i od sada i tzv. Kosovo.

Izvor: B92

Četvrtak, 28.05.2020.

23:22

Crna Gora proširila listu – otvorena i za ulazak sa tzv. Kosova
Ilustracija: Deposit photos/natanaelginting

Nacionalno koordinaciono telo za zarazne bolesti (NKT) saopštilo je u četvrtak uveče da je na predlog Instituta za javno zdravlje Crne Gore (IJZCG) odlučilo da je od 1. juna dozvoljen ulazak stranaca u Crnu Goru, i to bez karantina i samoizolacije, ako je stopa aktivnih slučajeva koronavirusa manja od 25 na 100.000 stanovnika u državi čiji je stranac rezident i u državi iz koje stranac ulazi u Crnu Goru, objavljeno je na zvaničnom profilu Vlade Crne Gore na Tviteru.

Navedeno je da je na Kosovu i Metohiji 11,99 slučajeva zaraze na 100.000 stanovnika.

Najavljeno je ažuriranje liste nedeljno, a na njoj se trenutno nalazi 26 zemalja, među kojima je i tzv. Kosovo, koje Crna Gora priznaje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: