Crna Gora otvorila granicu za Hrvate, ali Hrvatska povukla neočekivan potez

Crna Gora i Hrvatska najavile su otvaranje svojih granica u narednom periodu prema drugim zemljama, među kojima se nije našla Srbija.

Izvor: B92

Četvrtak, 28.05.2020.

15:46

Crna Gora otvorila granicu za Hrvate, ali Hrvatska povukla neočekivan potez
Deposiphotos/Ruletkka

Međutim, dok je Crna Gora otvorila svoju granicu za Hrvatsku, Hrvati se nisu odlučili na taj potez. Na njihovoj listi, pored Srbije, ne nalazi se ni Crna Gora.

Premijer Crne Gore Duško Marković najavio je pre nekoliko dana otvaranje granica te zemlje od 1. juna i to sa Hrvatskom, Slovenijom, Austrijom, Nemačkom, Poljskom, Češkom, Mađarskom, Albanijom i Grčkom.

Danas su i Hrvati objavili da će otvoriti granice, ali se premijer Andrej Plenković nije odlučio na "uzvraćanje usluge" te među pobrojanim državama nema Crne Gore. U narednom periodu Hrvatska planira da otvori svoje granice za Sloveniju, Mađarsku, Austriju, Češku, Slovačku, Estoniju, Letoniju, Litvaniju, Poljsku i Nemačku.

Istovremeno, dok su granice za naše državljane zatvorene do daljeg u obe države, u Srbiju mogu ući građani i Hrvatske i Crne Gore. Jedino ograničenje odnosi se na avione avio-kompanije "Montenegro erlajns", koji nemaju dozvolu za sletanje na beogradski aerodrom, kao deo kontramera naše države na odluku crnogorskih vlasti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: