Danas obeležavanje slave grada Beograda, ali bez litije

Slava grada Beograda, Spasovdan - Vaznesenje Gospodnje, biće obeležena danas, ali ove godine, zbog epidemije koronavirusa, neće biti litije ulicama prestonice.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 28.05.2020.

07:00

Danas obeležavanje slave grada Beograda, ali bez litije
Ilustracija: Depositphotos/ Eillen_1981

"Zbog epidemioloških mera koje su još na snazi, ove godine litija se neće održati", objavio je na svom zvaničnom instagram profilu glavni urbanista Beograda Marko Stojčić, koji je ovogodišnji domaćin slave.

Naveo je da će patrijarh Irinej u 09.00 sati služiti liturgiju u Vaznesenjskoj crkvi.

Nakon toga, dodao je, obeležavanje gradske slave biće nastavljeno u zdanju Starog dvora, lomljenjem slavskog kolača i paljenjem sveće uz prisustvo manjeg broja ljudi nego što je uobičajeno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: