Politiko: Grenel se pridružuje kampanji Trampa; Grenel: Netačno

Specijalni izaslanik Donalda Trampa Ričard Grenel demantovao je da će učestvovati u kampanji za predsedničke izbore.

Izvor: Tanjug

Sreda, 27.05.2020.

16:27

Politiko: Grenel se pridružuje kampanji Trampa; Grenel: Netačno
EPA-EFE/KEVIN DIETSCH / POOL

Portal Politiko objavio je danas da će se specijalni izaslanik američkog predsednika za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel verovatno pridružiti kampanji predsednika SAD Donalda Trampa za izbore 2020. godine, ali je Grenel to demantovao na Tviteru kao "lažnu vest".

Politiko tvrdi da se očekuje da bivši v. d. direktora američkih obaveštajnih službi, koji je nedavno najavio i povlačenje sa funkcije ambasadora SAD u Nemačkoj, preuzme vodeću ulogu u timu za reizbor Trampa 2020. godine i da se usredsredi na prikupljanje sredstava i strateška pitanja.

Pozivajući se na dva neimenovana izvora, "upoznata s tim pitanjem", portal navodi da je navodno pridruživanje Trampovoj kampanji Grenela, kojeg opisuje kao saveznika predsednika od poverenja, deo šire reorganizacije, tokom koje su u utorak unapređena još dva zvaničnika kampanje.

Navodi i da za sada nije poznato kako će glasiti njegova funkcija, niti da li će raditi u sedištu kampanje u Severnoj Virdžiniji.

Portal prenosi da je Grenel viđen kako ulazi u utorak u Belu kuću, ubrzo nakon što je iz sedišta Trampove kampanje saopšteno da je unapređen viši politički savetnik Bil Stepijen na mesto zamenika menadžera kampanje.

Grenel je, međutim, pisanje Politika na Tviteru nazvao "lažnim vestima" navodeći da "cela priča nije istinita".

Menadžer kampanje Bred Paskal je takođe demantovao pisanje Politika na Tviteru.

Politiko navodi da Grenel, pre objave članka, nije odgovorio na zahtev za komentar, kao i da iz organizacije Trampove kampanje nisu odgovorili na više zahteva za komentar.

Grenel bi, tvrdi Politiko, bio poslednji dugogodišnji saveznik Trampa koji bi bio postavljen na neku višu poziciju, koja osigurava duboku uključenost u proces ponovnog izbora Trampa i strategiju komunikacije.

Portal navodi da bi do pridruživanja Grenela kampanji Trampa došlo u vreme kada predsedniku opada podrška na nacionalnom nivou i u nekolicini ključnih saveznih država.

Prema nedavno objavljenom istraživanju Foks njuza, predsednički kandidat demokrata Džo Bajden trenutno uživa poverenje 48 odsto glasača, dok Trampa podržava 40 odsto anketiranih.

Tramp je nedavno vratio u Belu kuću bivšu direktorku za komunikacije Houp Hiks i unapredio svog bivšeg pomoćnika Džona Mekentija da predvodi Kancelariju za osoblje predsednika, nakon što se ponovo pridružio administraciji u decembru prošle godine.

"On želi da ponovo okupi grupu", navodi Politiko da je rekao visoko pozicionirani zvaničnik administracije "upoznat sa razmišljanjem Trampa".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

17 h

Podeli: