Si zabrinut za nacionalnu bezbednost, jača vojsku

Predsednik NR Kine Si Ðinping izjavio je danas da će Kina pojačati spremnost za oružane borbe i poboljšati sposobnost za obavljanje vojnih zadataka

Izvor: Tanjug

Utorak, 26.05.2020.

16:01

Si zabrinut za nacionalnu bezbednost, jača vojsku
EPA-EFE/ANDY WONG / POOL

Zabrinut je pošto pandemija koronavirusa ima snažan uticaj na nacionalnu bezbednost, izvestila je državna kineska televizija.

Učinak Kine u borbi protiv koronavirusa pokazao je uspeh vojne reforme, istakao je Si i dodao da oružane snage treba da istraže nove načine obuke tokom pandemije, preneo je Rojters.

Si, koji predsedava Centralnoj vojnoj komisiji Kine, rekao je ovo na plenarnom sastanku delegacija Narodnooslobodilačke armije i Narodne oružane policije na marginama godišnjeg zasedanja parlamenta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: