Albanci ilegalno ušli u zemlju i kršili policijski čas

Trojica albanskih državljana uhapšena su jer su ilegalno ušli u Severnu Makedoniju i prekršili policijski čas na Ramazanski bajram.

Izvor: B92

Utorak, 26.05.2020.

16:12

Albanci ilegalno ušli u zemlju i kršili policijski čas
Ilustracija:Depositphotos/kelpfish

Trojica Albanaca su privedena u nedelju 24. maja na području mesta Mavrovo Rostuše jer su "prekršili pravila ograničenja kretanja" i policija je pri proveri identiteta utvrdila da su ilegalno ušli u Severnu Makedoniju.

Sud u Gostivaru je toj trojici tridesetogodišnjaka odredio pritvor od osam dana na zahtev gostivarskog tužilaštva, kako bi se onemogućilo bekstvo i "obezbedilo prisustvo u krivičnom postupku".

Trojicu državljana Albanije tužilac tereti za "nepostupanje prema zdravstvenim propisima u vreme epidemije po članu 206 Krivičnog zakonika".

Za isto krivično delo, gostivarsko tužilaštvo je podnelo predloge za izdavanje kaznenih naloga za sedam odraslih gradjana i zahtev za pokretanje pripremnog postupka za jednu maloletnu osobu.

Svi su, dodaje se, bila zatečeni da se kreću na različitim lokacijama u vreme policijskog časa, a predloženo je da budu novčano kažnjeni sa po 2.000 evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: