Hrvatska drugi dan bez novih slučajeva; U S. Makedoniji preminule tri osobe

U Severnoj Makedoniji preminula su još tri pacijenta sa koronavirusom i ukupan broj umrlih se povećao na 116, objavio je danas ministar zdravlja Venko Filipče.

Izvor: Beta, Tanjug

Utorak, 26.05.2020.

15:55

Hrvatska drugi dan bez novih slučajeva; U S. Makedoniji preminule tri osobe

On je na Fejsbuku napisao da je u prethodna 24 sata sa 314 testiranja potvrđeno 16 novih slučajeva koronavirusa, tako da ukupan broj dijagnostikovanih od početka epidemije u Severnoj Makedoniji iznosi 2.014.

Ministar Filipče je istakao da je Institut za javno zdravlje registrovao još 14 pacijenta koji su ozdravili i da je broj izlečenih time povećan na 1.453, dok je broj aktivnih slučajeva 445.

Hrvatska je drugi dan zaredom bez novih slučajeva koronavirusa. Još jedna osoba je preminula, te je broj umrlih u toj zemlji 101.Ukupno su u Hrvatskoj potvrđena2244 slučaja, a na današnji dan je 97 aktivnih.

U Sloveniji u ponedeljak nisu potvrđeni novi slučajevi koronavirusa, tako da ukupan broj zaraženih ostaje 1.469. Preminula je još jedna osoba, što je ukupan broj smrtnih slučajeva podiglo na 108, prenosi agencija STA.

Hospitalizovano je devet pacijenata, a samo dvoje je na intenzivnoj nezi. Portparol slovenačke vlade za korona-krizu Jelko Kacin izjavio je da od danas bolnica Golnik zatvara jedinicu kovid-19. UKC Ljubljana i UKC Maribor tako ostaju jedine bolnice u Sloveniji koje leče pacijente obolele od kovida 19.

U poslednja 24 časa u BiH registrovana su četiri nova smrtna slučaja osoba zaraženih koronavirusom. U RS su preminule tri osobe, iz Banjaluke, Kozarske Dubice i Kneževa, dok je u Federaciji BiH preminula ženska osoba iz Živinica.

Od početka pandemije koronavirusa u BiH je preminulo 150 osoba pozitivnih na ovaj virus.

U poslednja 24 časa u RS je koronavirus potvrđen kod sedam osoba, od kojih su četiri osobe iz Banjaluke, dve iz Kotor Varoši i jedna iz Novog Grada, dok u Federaciji BiH danas nema novoobolelih od koronavirusa. Ukupan broh obolelih u BiH od početka pandemije koronavirusa porastao je na 2.406.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: