Zabranili ulazak onima koji su bili u Brazilu

Bela kuća saopštila je da će u četvrtak stupiti na snagu zabrana ulaska u SAD većini stranaca, koji su u protekle dve nedelje bili u Brazilu.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 25.05.2020.

07:19

Zabranili ulazak onima koji su bili u Brazilu
EPA-EFE/Antonio Lacerda

Brazil je sada drugo najveće žarište koronavirusa u svetu.

Portparolka Bele kuće Kejli Makenani rekla je da će nove restrikcije pomoći da se osigura da strani državljani ne unesu nove infekcije u SAD, ali je naglasila da se ta ograničenja neće primenjivati na protok trgovine između dve zemalje, prenosi Rojters.

Predsednik SAD Donald Tramp u utorak je rekao da razmišlja o uvođenju zabrane ulaska u zemlju putnika iz Brazila.

Tramp je ranije već zabranio dolaske putnicima iz Velike Britanije, Evrope i Kine.

Zabrana putovanja za ljude koji dolaze iz Brazila stupiće na snagu u četvrtak uveče, navodi AP.

Ova zabrana se, kao ni ranije uvedene zabrane, ne odnosi na osobe koje legalno borave u SAD i imaju stalno prebivalište.

To znači da će u SAD moći da uđu supružnici, roditelji ili deca američkih građana ili osoba koje imaju stalno prebivalište i legalno borave u zemlji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: