Komšije bi početkom juna mogle da proglase kraj epidemije

Direktor Instituta za javno zdravlje Boban Mugoša kaže da bi kraj epidemije u Crnoj Gori, ukoliko ne bude novih slučajeva, mogao biti proglašen početkom juna.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 25.05.2020.

08:13

Komšije bi početkom juna mogle da proglase kraj epidemije
Foto: Getty/ Francois Nel

"Ako ne bude do 2. juna nijednog slučaja koronavirusa, onda možemo reći da smo sa ovom epidemijom završili", rekao je Mugoša.

Direktor IJZ ipak upozorava da građani moraju da prihvate da nije sve prošlo i da se moraju pridržavati svih mera koje su još na snazi. Te mere će morati da poštuju i oni koji dolaze u Crnu Goru, prenosi RTCG.

"Ovaj virus neće nestati tek tako i postoji mogućnost da je još tu. Mi testiramo i tražimo, a nadamo se da će i ostati da ga nema", rekao je Mugoša.

Komentarišući poslednji slučaj inficiranog koronavirusom, rekao je da nije reč o lokalnoj transmisiji, već se radi o državljaninu Srbije koji je kratko boravio u Crnoj Gori, doživeo saobraćajni udes i posle hospitalizacije je prebačen u svoju zemlju.

U Crnoj Gori u ovom trenutku nema aktivnih slučajeva infekcije novim koronavirusom, saopšteno je iz Instituta.

U Crnoj Gori su od početka epidemije od koronavirusa obolele 324 osobe, oporavilo se 315, dok je devetoro pacijenata preminulo.

Osim Crne Gore, navode Vijesti, Farska Ostrva su jedina teritorija u Evropi gde nema aktivnih slučajeva koronavirusa, a prema podacima na sajtu Worldometers, poslednja dva pacijenta, od ukupno 187 zaraženih na toj teritoriji, oporavila su se 8. maja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

15 h

Podeli: