Spasovski i Kurti o jačanju poslovnih veza u novim uslovima

Premijer S. Makedonije Oliver Spasovski razgovarao je telefonom sa kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem.

Izvor: B92

Subota, 23.05.2020.

17:27

Spasovski i Kurti o jačanju poslovnih veza u novim uslovima
EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Razgovarali su o mogućnostima koordinisane borbe sa posledicama pandemije kovida 19 i o jačanju poslovnih veza u novim uslovima.

Kako je saopštila vlada u Skoplju, dva premijera su razgovarala o restartovanju ekonomije u novim uslovima izazvanim pandemijom i o "usaglašavanju mera za normalizaciju komunikacija u svim oblastima između dve zemlje".

Spasovski je "izrazio zadovoljstvo saradnjom sa Vladom Kosova u ovom kriznom trenutku", a Kurti je "izrazio čestitke i podršku načinu na koji se Severna Makedonija bori sa zdravstveno-ekonomskom krizom koji je izazvao korona virus".

U razgovvoru Spasovskog i Kurtija je, dodaje se, potencirana saglasnost da su brza integracija svih zemalja Zapadanog Balkana u EU, kao i intenzivna regionalna saradnja, temelj razvoja, sigurnosti u budućnosti regiona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: