Meksiko: Gotovo 3.000 novozaraženih u jednom danu

U Meksiku je zabeleženo gotovo 3.000 novozaraženih od koronavirusa, što je najveći skok tokom jednog dana od kada je počela pandemija u toj zemlji.

Izvor: B92

Petak, 22.05.2020.

12:30

Meksiko: Gotovo 3.000 novozaraženih u jednom danu
Tanjug/AP Photo/Rebecca Blackwell

Sa nova 2.973 slučaja registrovana do sinoć, ukupan broj zaraženih od koronavirusa u Meksiku porastao je na 59.567, što je treći najveći broj u Latinskoj Americi posle Brazila i Perua, preneo je CNN.

U Meksiku je do sinoć broj preminulih porastao za 420 na ukupno 6.510.

Prema rečima zamenika državnog sekretara za zdravlje Huga Lopesa Gatelija, epidemiologa koji predvodi vladin štab za borbu protiv kovida 19, Meksikanci će morati da se pridržavaju smernica o socijalnom distanciranju i da ostanu kod kuća najmanje do 31. maja, kada će početi ponovno otvaranje pojedinih delova ekonomije.

On je posebno ukazao na stanje u državi Tabasko, u kojoj je nedavno zabeležen porast slučajeva koronavirusa nakon što su početkom maja ublažene neke smernice o socijalnoj distanci.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: