Sin čuvenog novinara: Opraštam ubicama svoga oca

Salah Kašogi, sin ubijenog saudijskog novinara Džamala Kašogija, objavio je saopštenje u kojem oprostio ubicama svog oca.

Izvor: B92

Petak, 22.05.2020.

11:16

Sin čuvenog novinara: Opraštam ubicama svoga oca
Getty Images/Chris McGrath

Ugledni novinar i oštar kritičar saudijskog režima Džamal Kašogi ubijen je u konzulatu Saudijske Arabije u Istanbulu u oktobru 2018. godine.

Vlasti u Rijadu i dalje tvrde da je ubistvo Kašogija rezultat "pogrešne operacije" i da država nije u tome učestvovala, međutim međunarodna zajednica sumnja u ovu verziju saudijskih vlasti.

Specijalni izvestilac UN Anjes Kalamar ocenila je da je proces koji se vodi u Saudijskoj Arabiji protiv optuženih za Kašogijevo ubistvo "antiteza pravde" i pozvala je na pokretanje nezavisne istrage o ovom slučaju.

Pre ubistva, Kašogi je živeo u SAD i pisao za Vašington poust.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: