Gde je Kim Džong Un?

Kim Džong Un se veoma retko pojavljivao u protekla dva meseca, a u poslednje tri nedelje državni mediji nisu izveštavali o njegovom prisustvu u javnosti.

Izvor: B92

Petak, 22.05.2020.

09:40

Gde je Kim Džong Un?
Getty Images/Linh Pham

Ovo neuobičajeno odsustvo iz javnog života severnokorejskog predsednika počelo je neposredno nakon uvođenja vanrednih mera zbog pandemije koronavirusa, iako Pjongjang tvrdi da u Severnoj Koreji nema obolelih od kovida 19, navodi Rojters.

"Ovo nije normalno stanje", ocenio je Čad O'' Kerol, prvi čovek organizacije koja nadzire situaciju u Severnoj Koreji.

Južnokorejski zvaničnici smatraju da je predostrožnost zbog korona virusa verovatni razlog za ograničeno pojavljivanje Kima u javnosti.

Neimenovani, zvanični izvor Rojtersa u Seulu kaže da Kim verovatno rukovodi zemljom iz svoje omiljene vile u Vonsanu, dok južnokorejska obaveštajna agencija tvrdi da se Kim podvrgao operaciji članka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: