"Tačijevi snovi se neće ostvariti"

"AP KiM i opštine Bujanovac, Preševo i Medveđa jesu i biće deo iste države - Republike Srbije, a snovi Hašima Tačija o pripajanju teritorija se neće ostvariti."

Izvor: Tanjug

Petak, 22.05.2020.

12:16

FOTO TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/bs

Ovo je poručio direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić.

"Hašim Tači može da sanja i tome kako će samoproglašenom Kosovu pripojiti Tahiti ili Jamajku, ali to se nikada neće dogoditi, kao što se neće ostvariti ni njegovi snovi o Bujanovcu, Preševu i Medveđi", poručio je Ðurić u saopštenju.

On ocenjuje da je odlično to što je Hašim Tači, izjavom da je njegov san da se opštine na jugu centralne Srbije, Preševo, Medveđa i Bujanovac, pripoje Kosovu, još jednom podsetio svet na pravo lice svoje politike

"Umesto što sanja velikoalbanske snove, Tači bi trebalo da počne da razmišlja o novom zanimanju, jer vreme velikoalbanskih nacionalnih bardova i ratnih poglavica je nepovratno završeno", poručio je Ðurić.

On kaže da Tačiju možemo da obećamo da, kada Kosovo i Metohija i faktički povrati status kakav ima po Rezoluciji 1244, između pomenutih opština i južne srpske pokrajine neće biti nikakvih administrativnih prelaza, i da će žitelji Kosova i Metohije za kojima ne postoje poternice Republike Srbije moći slobodno da se kreću po čitavoj teritoriji svoje države Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

11 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: