Crnogorac proteran iz Srbije u pritvoru: Sumnja da je nalogodavac serije paljenja vozila

ODT u Podgorici odredilo je pritvor do 72 sata Radoslavu Gilu Stanišiću, osumnjičenom da je nalogodavac serije paljenja vozila podgoričkog dnevnika Vijesti.

Izvor: Tanjug
Podeli
Ilustracija: Deposit photos/stevanovicigor
Ilustracija: Deposit photos/stevanovicigor

Ko je Crnogorac koji je proteran iz Srbije? Ima debeli dosije

Stanišić je juče uhapšen u Srbiji, odakle je proteran sa zabranom ulaska od dve godine.

Srpska policija je Stanišića, koji je u Srbiju prešao ilegalno, tokom noći izručila crnogrskim kolegama na graničnom prelazu Dobrakovo.

To je Vijestima rekla portparolka ODT Podgorica, tužiteljka Milica Mandić.

Stanišiću je nakon saslušanja određen pritvor do 72 sata zbog osnova sumnje da je izvršio krivično delo izazivanja opšte opasnosti putem podstrekavanja, rekla je Mandićeva.

Inače, ovaj podgorički dnevniik je ranije objavio da je Stanišić iz spuškog zatvora pre devet godina organizovao tada maloletne D.M. i S.P. da zapale više redakcijskih automobila.

Stanišić je nedavno osumnjičen da je nalogodavac serije paljenja vozila Vijesti, koja je počela 14. jula 2011, iako je, kako je potvrđeno iz Uprave za krivične sankcije, tokom cele te godine bio najpre u pritvoru, a potom i u Kazneno popravnom domu.

Stanišić ima brata i oni su, dodaje se, bliski kavačkom kriminalnom klanu sa kojim su se navodno povezali tokom boravka u Spužu.

strana 1 od 146 idi na stranu