Novi trotinetisti "zuje" u Beogradu: "Nabudženi" kantom, četkom i metlom FOTO/VIDEO

Komunalni radnici od danas ulice prestonice čiste brže i efikasnije uz pomoć novih elektro-trotineta opremljenih sredstvima za čišćenje i pranje pešačkih zona.

Izvor: Beoinfo

Petak, 22.05.2020.

16:58

Novi trotinetisti
Foto: Promo/Gradska èistoæa

Kako je navedeno u saopštenju JKP “Gradska čistoća”, osim elektro-trotineta, nabavljeni su i dodatni elektro-usisivači, čime će komunalnim radnicima biti znatno olakšan rad, jer će za isto vreme moći da očiste veću površinu.

Direktor „Čistoće” Marko Popadić je naglasio da ovo preduzeće konstantno radi na modernizaciji mehanizacije i opreme za rad, ali i na poboljšanju uslova rada svojih zaposlenih, čime se poboljšava kvalitet i efikasnost usluga koje ovo preduzeće pruža Beograđanima.

"Komunalni radnici obavljaju težak i odgovoran posao i naši sugrađani ih na ulicama glavnog grada mogu videti 24 sata dnevno, ali sada prvi put i na specijalnim elektrotrotinetima. Čisteći trotoare i pešačke zone, ti vredni ljudi dnevno prelaze peške dosta kilometara, a elektrotrotineti neće im samo olakšati posao već ih učiniti i mnogo bržim. Pri tome, trotineti su 100 odsto ekološki, jer ih pokreće elektromotor i baterija koja se puni na struju. Za sada smo obezbedili 12 trotineta, koji će verujem ubrzo dati dobre rezultate, i tek tada ćemo odlučivati o eventualnom povećanju njihovog broja", naveo je Popadić.

On je objasnio da su novi trotineti opremljeni kantom za odlaganje otpada, četkom i metlom za čišćenje, dvema vrstama đubrovnika, kutijom za odlaganje ličnih stvari, ali i mini-tankom sa vodom i prskalicom, kako bi mogli da operu čak i manji deo javne površine.

"Jednim punjenjem baterije, elektrotrotineti mogu da pređu oko 30 kilometara, a pretežno ćemo ih koristiti na pešačkim zonama. Osim toga, radnici su dobili i posebne uniforme, tako da će biti i mnogo reprezentativniji. Već neko vreme ulice u centralnim opštinama se čiste i savremenim elektrousisivačima, a s obzirom na to da s njima imamo jako dobro iskustvo, jer se već deset elektrousisivača koristi svakodnevno, nabavili smo još 11 novih. Oni pri radu takođe ne zagađuju životnu sredinu i tokom čišćenja ne podižu prašinu već je usisavaju, a mogu da sakupe i krupniji otpad. Njima upravlja komunalni radnik i veoma su laki za upotrebu", naveo je direktor „Gradske čistoće”.

Podsetio je da je ovo javno komunalno preduzeće u prethodnih godinu dana obnovilo i modernizovalo vozni park i najavio da će se tim tempom nastaviti rad na jačanju, unapređenju i obezbeđenju kvalitetnije komunalne usluge sugrađanima, ali i na nabavci sredstava za rad zaposlenima.
Foto: Promo/JKP Gradska èistoæa

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: