Vučić se sastao sa medicinskim radnicima iz kovid bolnica: Vi ste junaci naše zemlje VIDEO

Predsednik Aleksandar Vučić priredio je danas prijem za lekare i medicinske sestre iz cele Srbije koji su bili angažovani u kovid bolnicama.

Izvor: B92

Petak, 22.05.2020.

10:03

Vučić se sastao sa medicinskim radnicima iz kovid bolnica: Vi ste junaci naše zemlje VIDEO
EPA/Georgi Licovski

On im je zahvalio na svemu što su učinili tokom borbe protiv kovida 19 i na svakom spasenom životu, i poručio im da će zauvek ostati junaci naše zemlje i heroji otadžbine.

“U početku su svi aplaudirali, danas mnogi preispituju različite stvari, ali šta god ko pokušao da uradi - vi ćete zauvek ostati junaci naše zemlje i heroji otadzbine”, rekao je Vučić.

Svi oni su se, kaže, borili i radili nešto što niko drugi nije mogao.

“To su bili dani vaših muka, ali dani koji će ostati zapamćeni u istoriji kao dani slave i vaših podviga.Mi smo svoje roditelje i decu dali vama u ruke, i više verovali vama nego sebi”, rekao je Vučić.

Direktor Infektivne klinike KCS Goran Stevanović zahvalio je svima koji su se uključili u rad kovid bolnica, i svima koji su pružili podršku medicinskim radnicima.

“Da se prilagodimo novim islovima rada, da imamo kapaciteta, da dopremimo novu opremu, da radimo što najbolje znamo - da lečimo bolesnike”, rekao je Stevanović.

Događaju u Palati Srbija prisustvuju i ministar zdravlja Zlatibor Lončar, članovi Kriznog štaba za suzbijanje epidemije Kovida-19 epidemiolog Predrag Kon i direktor Infektivne klinike KCS Goran Stevanović.

Prijemu, koji je počeo izvođenjem himne "Bože pravde", prisustvovali su i direktor KCS Milika Ašanin, direktor KBC "Dr Dragiša Mišović" Vladimir Ðukić, direktor KC Niš Zoran Radovanović i predstavnici ostalih kovid bolnica u Srbiji.

Predsednik je i preko uputio poruku zdravstvenim radnicima i preko Instagram naloga.

"Dragi lekari, medicinske sestre, vi ćete zauvek ostati junaci naše zemlje, heroji naše otadžbine! Borili ste se i uradili nešto što niko drugi nije mogao da uradi. To su dani koji će ostati upamćeni kao dani slave i vaših podviga. Znam koliko ste se borili! Mogli smo da računamo na vas, vašu borbu i vašu posvećenost. Vi, kojih nikada nije bilo dovoljno, uspeli ste više nego dovoljno. Dali ste nam nadu i mogućnost. Država će dati ono što ste zaslužili, nove bolnice, bolje uslove, veću platu i sigurnost. Hvala vam što niste brinuli o sebi, već ste brinuli o nama. To je osobina velikih ljudi!", napisao je.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: