Očekuje se novi talas migranata ka BiH?

Sarajevo -- Savetnik direktora Granične policije BiH Svevlad Hofman rekao je da se može očekivati novi talas migranata prema BiH.

Izvor: Tanjug
Podeli
EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU
EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU

On je dodao i da je potrebno sprovesti određene mere da bi se adekvatno odgovorilo.

On ističe da migranti koji ulaze u BiH nisu testirani na koronavirus i nisu poštovali mere samoizolacije, što može da ugrozi postojeću epidemiološku situaciju u BiH.

"Sada je pravo vreme da najmerodavnije institucije izvršne vlasti ozbiljno razmisle o predstojećem problemu i donesu mere i radnje koje bi policijske i druge agencije za rad sa migrantima počele da sprovode", rekao je Hofman za BH RT.

Komentarišući izjavu ministra bezbednosti Fahrudina Radončića da neće dozvoliti otvaranje novog centra za migrante u Sarajevu, on je rekao da je potrebno preduzeti sve korake da bi bili deportovani svi koji nezakonito ulaze u BiH.

"Radončić je u pravu. Mi treba da znamo da dok se ne promeni konkretna situacija, a to je lociranje, identifikovanje, arestiranje i deportovanje svih koji su nezakonito ušli u BiH i koji BiH koriste kao bumerang prema zemljama EU, nećemo moći da se nadamo boljoj situaciji po pitanju tretmana migranata", naveo je Hofman.

strana 1 od 146 idi na stranu