"Zezanje"

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik kaže da je njegova izjava o navodnom prisluškivanju opozicije nije bila ozbiljna.

Izvor: B92

Četvrtak, 21.05.2020.

14:46

Ilustracija: GettyImages/ Ale_Mi

To je, kako je danas kazao, oslikavalo deo odnosa u samoj skupštini, jer, primetio je, "naravno da onaj koji prisluškuje to ne oglašava i ne saopštava javno".

"To je ono što bi oni u opoziciji nazvali performansom, ili što bi se u običnom narodu nazvalo zezanjem", rekao je Dodik, prenela je sarajevska N1 tv.

Dodik je, naime, sinoć u NSRS u žestokoj polemici sa opozicionim poslanicima rekao da zna sve što oni misle, jer ih prisluškuje.

Nema vlasti koja ne prisluškuje opoziciju i na to ima pravo, kaže Dodik, a da je reč o njegovoj političkoj igri potvrdio je i ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač.

"Dodik je vodio političku igru sa poslanicima Nebojšom Vukanovićem i Draškom Stanivukovićem", rekao je Lukač.

Lukač je rekao i da se danas mnogi utrkuju ko će pre da podnese krivičnu prijavu protiv Dodika, a da je to već uradio Milan Tubin, poslanik opozicionog SDS-a.

On je napomenuo da se o jednom predmetu ne može voditi više sudskih postupaka.

"Možemo da vratimo snimak i da vidimo da je to samo jedna politička igra. Milorad Dodik im ''baci političku lopticu i oni se sa njom igraju danima", primetio je Lukač.

Ministar kaže da i ništa nije sakriveno od javnosti, te tvrdi da nema nikakvog prisluškivanja, naročito narodnih poslanika, a ni bilo koga drugog u Srpskoj ko se ne bavi kriminalom i ko nije eventualno potencijalni terorista i ko može da ugrozi Srpsku.

"Samo u skladu sa sudskim odlukama se vrše određene mere", rekao je Lukač za Srnu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: