Irinej: Obradović radi šta hoće, nije bilo razloga da ga posetim tokom štrajka glađu

Patrijarh srpski Irinej izjavio je da nije bllo razloga zbog kog bi posetio Boška Obradovića, tokom jedanaestodnevnog štrajka glađu ispred Skupštine Srbije.

Izvor: B92

Četvrtak, 21.05.2020.

09:08

Irinej: Obradović radi šta hoće, nije bilo razloga da ga posetim tokom štrajka glađu
EPA/SRDJAN SUKI

On to objašnjava činjenicom da se Obradović nikad sa njim nije savetovao ni razgovarao o svojim planovima i postupcima, nego uvek radi šta hoće i na svoju ruku.

"Najpametnije što je uradio to je što je počeo štrajk glađu, jer se tu smirio da razmisli o svemu", rekao je patrijarh Irinej za današnje izdanje lista Danas.

Poglavar Srpske pravoslavne crkve (SPC) potvrdio je da je primio pismo Dveri koje mu je upućeno zbog Obradovićevog štrajka glađu, koji je juče prekinut.

List navodi da ni pre deset godina patrijarh Irinej nije javno podržao štrajk glađu tadašnjeg opozicionog lidera i predsednika Srpske napredne stranke (SNS) Tomislava Nikolića, smatrajući da to "nije hrišćanski čin".

Na ubeđivanje vladika koje su Nikolića obilazile u bolnici, patrijarh je kasnije ipak pristao da ga primi, pošto je tadašnji predsednik SNS štrajk glađu prekinuo na Vaskrs 2011. pričestivši se u beogradskoj Sabornoj crkvi, posle čega je "prešao" na uskršnja jaja u Patrijaršijskom dvoru na prijemu kod poglavara SPC.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

21 h

Podeli: